dinsdag 31 mei 2016

Lieve Blek

Blek links, Johny rechts (van de Lieve Vriendin)

Oh, wat hebben we geluk gehad!
Nadat onze oude hond Lisa was doodgegaan was het stil in huis. 's Morgens vroeg geen snuffelende neus aan je knieën, 's avonds geen warm dekentje op mijn schoot. Aan de andere kant was daar ook het gemak: niet op tijd thuis hoeven te zijn om haar uit te laten, niet met een zakje poep rond te hoeven lopen.

Maar het vervelende vergeet je snel en het leuke, daar verlang je naar terug. Dus toen op Faceboek een heel lief, oud teckeltje voorbij kwam, waren we binnen een paar uur overstag. Maar die paar uur was al te laat - Teckeltje Truus was vergeven.

Gelukkig hebben we lieve vriendinnen hier in het dorp, en via één van hen hoorden we over Blek. Een actieve, overenthousiaste labrador/golden retriever kruising, die bij het volwassen worden te druk was geworden voor de eigenaar. Daar kwam ook nog een verhuizing naar een kleinere woning bij, wat ze de knoop deed doorhakken: Blek zou beter af bij een andere eigenaar.

 Lieve Man en ik gingen een kijkje nemen en waren gelijk verkocht: wat een schatje! De eigenaar zag ons enthousiasme en een paar dagen later stond de grote bench in huis, kregen we de grote maat poepzakjes mee en heel veel eten. We zijn er blij mee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten